A spirulina fogyasztás előnyei




        Miért érdemes spirulinát fogyasztani?
- Csökkenti a vér koleszterinszintjét és azon belül is a káros hatású LDL-koleszterin koncentrációját, miközben növeli az érvédő HDL-koleszterin arányát.
- Antioxidánsai védik a szervezetet a rákkeltő szabad gyököktől, erősítik a szervezet immunrendszerét, lassítják az öregedés folyamatát.
- Enzimgarnitúrája segíti az anyagcsere és az emésztés egyensúlyának fenntartását.
- Spirulina, tartalmaz egy fitotápanyagot, ami az agy és az idegek sérülése esetén képes segíteni azok újra felépítésében?
Emiatt alkalmazzák Alzheimer és Parkinson betegségek kezelésében.
- A Spirulina és a Chlorella esetében is több klinikai kísérlet igazolta, hogy hatékonyan csökkenti a rák kialakulásának veszélyét és meglévő daganatok esetén is hatékony kezelési mód.
- Mérsékli a fáradtságérzetet. Komplex vitamin- és ásványianyag-tartalma az erő és az egészség biztosítéka. Elsősorban béta-karotinból, D-, K- ill. B-12-vitaminból, valamint vasból, mangánból és magnéziumból tartalmaz jelentős mennyiséget. A szervezetben A-vitaminná átalakuló béta-karotinnak különösen gazdag forrása. Már 1-2 g Spirulina fedezi napi A-vitamin-szükségletünket.
- Növeli a hasznos baktériumok (elsődlegesen a laktobacilluszok) részarányát a bélflórában.
- Telítetlen zsírsavai és B-vitaminjai kedvezően befolyásolják a haj és a bőr állapotát. Baktérium- és vírusellenes tulajdonsága révén bizonyos bőrbetegségek (pl. pikkelysömör, herpesz, pattanások) ellen is hatékonyan alkalmazható. Gátolja továbbá pl. az influenza vírusának szaporodását. Rákellenes hatását jelenleg nagy erőkkel kutatják.
- Fikocianintartalma jótékonyan hat a csontvelő regenerációjára, ezért fogyasztása különösen ajánlott sugárkezelések után. Ennek azért van különös jelentősége, mert a fikocianin növényekben egyáltalán nem fordul elő.
- Csökkenti a nehézfémek és egyes gyógyszerek vesekárosító hatását.
Mivel jelentős mennyiségű eszenciális aminosavat és a növényi táplálékokból teljes mértékben hiányzó B12-vitamint tartalmaz, a vegetáriánusok ideális táplálékkiegészítője.
- Összetevői kedvezően befolyásolják az étvágytalan gyerekek a növekedését.
Kismamák is fogyaszthatják.
A régebben kékalgákként ismert cianobaktériumok az elősejtmagvas (prokariota) algák közé tartoznak, jóllehet sokkal közelebb állnak a baktériumokhoz, mint a többi, valódi sejtmaggal rendelkező (eukariota) algához. A baktériumok fényenergiát hasznosítani képes nemzetségeitől az eltérő fotoszintetikus színanyaguk és az oxigéntermelő képességük különbözteti meg őket. Míg a baktériumok bakterioklorofillt, addig a cianobaktériumok klorofillt tartalmaznak.
A cianobaktériumok 5-10-szer nagyobbak a baktériumoknál, de azokhoz hasonlóan osztódással szaporodnak.
A mintegy kétezer ismert cianobaktériumfajból körülbelül háromszáz fordul elő hazánkban. Egyik jól ismert, részletesen tanulmányozott képviselőjük a Spirulina platensis. Ez a fonalas cianobaktériumfaj planktonszerűen, nagy mennyiségben fordul elő trópusi és szubtrópusi, magas karbonáttartalmú, magas pH-jú vizekben. Elterjedtsége széles körű, fő lelőhelye Afrika, de megtalálható Ázsiában és Dél-Amerikában is. A Spirulina elnevezést onnan kapta, hogy a soksejtű fonal teljes hoszszában spirálszerűen feltekeredik, és rendszerint 5-7 csavarulatból áll. Nagyjából egyenlő távolságokra elhelyezkedő keresztfalak osztják sejtekre. A Föld legősibb élőlényei közé tartozik, már 3,6 milliárd évvel ezelőtt is létezett. A meleg, lúgos kémhatású tavak planktonját alkotta, és oxigéntermelése révén részt vett a Föld légkörének kialakításában.
- Spirulina különösen hasznos a következő esetekben:
Azoknak az emberek, akiknek rossz az emésztésük vagy a felszívódás az emésztőrendszerükből. Ezek a mikroalgák igen könnyen emésztődnek és jól szívódnak fel.
- Emberek gyenge vitalitással és vérszegénységgel
- Akik sok állati fehérjét fogyasztanak. A mikroalga proteinje ezekkel szemben könnyen emészthető és messze egészségesebb amiatt, hogy egyensúlyban tartalmazza az ásványi-anyagok nagy választékát.
- Azoknál, akik sok fi nomított és előre gyártott élelmiszert esznek.
- Azoknak az embereknek, akik rendszeresen szednek gyógyszereket.
- A Spirulina védi a veséket és a májat. Akik el vannak hízva vagy túlsúlyosak. Az étkezések előtt elfogyasztott
2-3 gramm Spirulina megfigyelések szerint hozzájárul a testsúly csökkenéshez.
- Azoknak, akik fizikai terhelésnek vannak kitéve és/vagy testépítő gyakorlatokat végeznek rendszeresen.
- Akik úgy érzik, hogy lecsökkent az energia szintjük, könnyen fáradnak és lehangoltak emiatt.

A spirulinát itt beszerezheted!