A spirulina összetevői, és hatása


1. Proteinek - fehérjék, részarányuk eléri a 60-70%-t. Könnyén beépülnek (65-80%), a sejtek fõ építõanyaga.
A fehérjehiány fáradtságot, étvágytalanságot, növéskéslekedést, és a vízegyensúly felborulását okozza.
2. 18 aminosav, köztük 8 pótolhatatlan 3. Vitaminok: B1, B2, B5, B6, B9, B12, A, E, C, PP és mások 
4. Mikroelemek: vas, jód, kalcium, nátrium, kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén, króm, vanádium. 
A króm a perifériás idegrendszer számára nagyon hasznos. A vanádium részt vesz a zsír- és szénhidrát-anyagcserében, a krómmal együtt javítja az inzulin-anyagcserét, serkenti az inzulin termelését. A szelén sorvasztja a ráksejteket, lassítja az öregedést.
5.
 Nukleinsavak (DNS és RNS), amelyek a legfontosabb funkciókat töltik be a genetikai információ tárolásában és átadásában.
6.
 Klorofill - a szerves vas forrása. Zöld vérnek is nevezik. Méregtelenítõ hatással rendelkezik, megtisztítja a vért az ártalmas anyagoktól és a salakoktól.
7.
 Enzimek - serkentik a bõr anyagcseréjét és a sebek gyógyulását, feltétlenül szükségesek az emésztéshez, az agy mûködéséhez, a szervek és a szövetek regenerációjához. Minden szerv és szövet rendelkezik saját enzimkombinációval, mert minden egyes enzim csak egy biokémiai folyamatot aktivál. Az enzimek nagyon hõérzékenyek, és magas hõmérsékleten bomlásnak indulnak. Emiatt ahhoz, hogy a szervezet elegendõ enzimmennyiséghez jusson, nyers élelmiszereket kell fogyasztani.
8.
 Többszörösen telítetlen zsírsavak - köztük a gammalinolénsav, amelyet az Omega-6 típusú savakhoz sorolnak.
Csökkenti a magas vérnyomást, részt vesz a zsír anyagcseréjében, serkenti a sejtek szaporodását, erõsíti az immunrendszert, megelõzi a gyulladásos folyamatokat és a szív és érbetegségeket.
9.
 Fikocianin lassítja a rákos sejtek szaporodását, serkenti az immunrendszert.
10.
 Mannitol 
11.
A Q10-hez hasonló koenzim az ételbõl energiát nyer és elosztja azt a szervezet minden egyes sejtjében.

A Spirulina rendkívül széles hatásterülettel rendelkezik:
1. Normalizálja a bélflórát; antibakteriális hatással bír.
2. Csökkenti a vérnyomást.
3. Megelõzi a szabad gyökök megjelenését.
4. Csökkenti a lipid- és koleszterinszintet, helyrehozza a kolineszteráz aktivitását.
5. Erõsíti az immunrendszer mûködését, különösen a makrofágok stimulálása révén, amelyek segítik
 
a hulladékok eltávolítását a szervezetbõl; antigéneket tartalmaz, amelyek az AIDS ellen küzdenek.
6. Ellenáll a rosszindulatú képzõdményeknek.
7. Elõsegíti a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását./meddõség/
8. Normalizálja az anyagcserét, többek között a fehérjéét.
9. Segít a szervezet pH-ját lúgossá tenni.
10. Könnyen emészthetõ vas forrása.



Szerezd be itt!